cleancocleanco

7 syytä käyttää kotisiivouksessa sitruunaa

Mitä tiedät sitruunasta?

Tiesit ehkä, että sitruunaa käytetään paljon mm. juomasekoituksissa ja ruoanlaitossa. Sitruunaa harvoin syödään sellaisenaan koska se on erittäin hapan. Sitruunamehusta 5 % on sitruunahappoa. Listätietoa sitruunasta wikipediassa.

Sitruuna on myös tehopuhdistaja

Moni kotisiivooja käyttää siivouksessa myös sitruunaa. Sen sitruunahappo syövyttää tehokkaasti lian ja rasvan pois. Sopii varsinkin keittiö- ja kylpysiivoukseen. Tässä on seitsemän syytä käyttää sitruunaa apuna kotisiivouksessa.

1) Mikroaaltouuni. Moni ei tätä tiennyt mutta sitruunalla saat mikrostasi puhtaamman. Lisäksi poistat epämielyttäviä hajuja ja tapat bakteereja. Laita mikroon vetää johon puristat puolikkaan sitruunan. Lämmitä vettä täydellä teholla noin 2 minuutin ajan. Tämän jälkeen kuivaa mikro sisältä kuivalla liinalla.

2) Kylpyamme. Sitruunaa ja soodaa yhdistämällä saat kylpyammestasi lian ja bakteerit pois. Toimi siis näin: Leikkaa sitruuna puoliksi. Ripottele puolikkaan päälle soodaa ja hiero kylpyammetta sillä. Lisää soodaa tarvittaessa.

3) Uuni. Laita uunipellille lämmintä vettä ja purista sitruunasta mehut sekaan. Lämmitä täydellä teholla noin 15 minuutin ajan ja tämän jälkeen anna hieman jäähtyä. Pyyhi kuivalla liinalla uunin ollessa vielä lämmin.

4) Kylpyhuone. Pinttyneet ihmisrasvat lähtevät kätevästi kun leikkaat sitruunan puoliksi. Ja puolikkaalla hierot laattoja. Tämän jälkeen peset ja kuivaat. Toinen vaihtoehto on puristaa kuuden sitruunan mehut sumutinpulloon. Sumuta ainetta oveen, kahvoihin, peiliin ja käytännössä kaikkeen. Sitruunan hapan puhdistaa mm. kaakeleista saippuan rasva, lian ja poistaa bakteereita.

5) Raikasta kotisi. Kiehauta vesi sitruunan puolikkaalla. Anna kiehua noin 15 minuuttia ja tunne kotisi raikkaus. Tämä konsti toimii myös hyvin hyttyskarkotteena.

6) Raastin. Leikkaa sitruuna puoliksi ja raasta hedelmä puolta. Näin saat raastimesta pois lian ja bakteerit.

7) Astianpesukone. Laita puolikas sitruuna pesun ajaksi ylös ilman siemeniä. Sijoita sitruuna mieluiten ylätasolle.

Kuten huomaat sitruuna on erittäin tehokas kotisiivous puhdistaja. Aina ei välttämättä tarvitse käyttää kalliita puhdistusaineita vaan joskus ratkaisu löytyy omasta jääkaapista. Mikäli aika on sinulla rajallinen tai haluat käyttää sen johonkin muuhun niin tilaa meiltä huippuammattilainen kotisiivooja. Meidän premium tason siivoojat ovat kotisiivouksen mestareita ja auttavat myös muissa kodin askareissa kuten pyykinhuollossa taikka esimerkiksi ruoan laitossa. Hyödynnä myös kotitalousvähennystä -45 % ja seniorialennusta – 24 %.

(kuva: pixabay.com)

Jaa kavereille